Turun kaupunginosat kuvina – Mika Lietzénin kuvitukset Original Sokos Hotel Wiklundissa

Uudistettu Original Sokos Hotel Wiklund avasi ovensa kaupungin keskustassa maaliskuussa 2019. Upouuden hotellin herkuin kohta löytyy sen huoneista, jonka seiniä koristavat Mika Lietzénin taideteokset Turun kaupunginosista.

Loppuvuodesta 2018 agentuuri sai kiinnostavan yhteydenoton – Turkuun oli valmistumassa uudistunut hotelli ja sen seinille kaivattiin ripaus turkulaisuutta sarjakuvajulisteiden muodossa. Työn toteuttajaksi valikoitui yksi agentuurin turkulaisvahvistuksista, ehdoton sarjakuvamestarimme Mika Lietzén!

Uudistuvan Hotel Wiklundin julisteiden aiheiksi toivottiin ”turkulaisuudelle hymyileviä”, humoristisia sanontoja kuvitettuina. Kun kuvittaja otettiin mukaan ideointiin, julisteiden aihe kirkastui vielä timanttisemmaksi ja kaupunki nostettiin oikein kunnolla esiin. Lopulliseksi toteutukseksi valikoitui kahdentoista kaupunginosan kuvittaminen niin, että kuvituksen keskellä on näyttävä kirjain kertomassa kaupunginosasta. Typografian ympärillä ja taustalla avautuvat alueelle tyypillinen maisema hahmoineen. Syntyi ”P niin kuin Portsa”, ”M niin kuin Martti”, ”R niin kuin Ruissalo”, ja yhdeksän muuta upeaa aluetta, piirrettynä Mika Lietzénin taidokkaalla viivatyylillä!

Hotellihuoneen taideteosten avulla Turun ulkopuolelta tulevevat matkailuvieraat pääsevät kenties tutustumaan kaupungin eri puoliin – omasta huoneestaan käsin. Samalla he voivat hankkia kuvituksen muistoksi, sillä Mika Lietzénin teokset nähdään myös hotellin yhteydessä toimivan myymälän tuotteissa!

Hotelli sijaitsee aivan Turun keskustassa, kulttuuritarjonnan ja historiallisten nähtävyyksien keskellä. Lisää uudistetusta Original Sokos Hotel Wiklundista voit lukea mm. täältä.

Original Sokos Hotel WIlkund. Room with the poster by Napa Agency's illlustrator Mika Lietzén

Image: SOK

Kannattaa vierailla myös Mika Lietzénin portfoliossa, jossa saatat bongata pari kuvitettua kaupunginosaa lisää – sekä monta muuta siistiä kuvitustyötä!

Mika Lietzén