Usein kysytyt kysymykset

1. Miten tilaan kuvituksen?
2. Mitä palveluja agentuuri tarjoaa luovan työn tilaajille?
3. Mitä palveluja agentuuri tarjoaa kuvittajille?
4. Miten pääsen kuvittajaksi Napaan?
5. Miten pääsen harjoittelijaksi?
6. Miten pääsen agentiksi?

Tietosuojaselosteemme löytyy täältä.

tilausprosessi-banner

© Kasper Strömman

1. Miten tilaan kuvituksen:

1. Tilaukset voit tehdä ottammalla yhteyttä: info(at)napa-agency.fi, +358 40701 4093 tai omalle yhteyshenkilöllesi. Voit myös soittaa tai käyttää valmista yhteydenottolomaketta tämän sivun vasemmassa laidassa. Otamme myös mieluusti vastaan palautetta!

2. Valmistauduthan vastaamaan seuraaviin kysymyksiin, mahdollisimman tarkasti: Kuinka monta kuvaa tarvitaan ja milloin pitäisi olla valmista? Missä kaikkialla kuvia julkaistaan? Onko toivottu tyyli tai jopa kuvittaja tiedossa? Onko työlle jotain erityisvaatimuksia kuten: kuvien tulee olla vektoroituja / kuvat pitää toimittaa layereilleen eroteltuna / kuvia pitää pystyä käyttämään hyvin isossa koossa? Me autamme luonnollisesti kaikissa vaiheissa, myös kuvittajavalinnoissa, mutta näitä asioita on hyvä miettiä etukäteen.

3. Sisältääkö toimeksiantosi muutakin kuin pelkkää kuvitusta? Esimerkiksi graafista suunnittelua, animointia tai sarjakuvantekoa? Kysy rohkeasti lisää! Ammattimaisesta porukastamme löytyy monenlaista osaamista. Tulemme myös mielellään paikanpäälle kuulemaan tarkemman briiffauksen, mikäli tarpeen. Meiltä löytyy lisäksi omaa työtäsi ja myyntiäsi helpottavia työkaluja – kysy rohkeasti lisää!

4. Me neuvottelemme aikataulun ja hinnan kuvittajan kanssa puolestasi. Hintaan vaikuttaa työmäärän lisäksi esimerkiksi työn kiireellisyys, erityisvaatimukset ja kuvien julkaisuoikeuksien laajuus. Kun hintaneuvottelut on käyty, lähetämme sinulle tilausvahvistuksen tai toimeksiantosopimuksen, vähän työn laajuudesta riippuen. Voit aina luottaa että sopimusneuvottelut sujuvat kanssamme ammattimaisesti.

5. Tästä eteenpäin yhteistyösi kuvittajan kanssa voi alkaa! Kuvitustemme hintaan kuuluu aina vähintään yksi luonnoskierros, jotta lopputulos on varmasti halutunlainen. Muistathan, että mikäli kuvituksia on kommentoimassa laajempi porukka, odotamme että oma yhteyshenkilönne kokoaa kaikkien kommentit ja toimittaa ne kerralla kuvittajalle. Näin vältymme turhalta työtä ja mahdollisilta lisäkustannuksilta.

6. Ongelmia / kysymyksiä matkanvarrella? Ota heti yhteyttä! Autamme mielellämme. Työn päätyttyä lähetämme laskun, joten kerrothan laskutustietosi yhteyshenkilöllesi. Ja hei, muista että rakastamme palautetta!

2. Mitä palveluja agentuuri tarjoaa luovan työn tilaajille?

 • Ammattilaisia tekijöitä visualisointia vaativiin projekteihin. Meiltä saat mm: animaatiot, strategian kuvitukset, kuosisuunnittelun, tiedon visualisoinnit eli infografiikkat, organisaatioviestinnän kuvitukset, brändi- ja tapahtumailmeet, pakkauskuvitukset ja julkiset taideteokset.
 • Konsultointia luovan työn tilauksen eri vaiheissa, opastamme mm. oikean tekijän löytämisessä
 • Projektinhallintaa luovissa toimeksianoissa
 • Opastusta tekijänoikeuskysymyksissä ja julkaisuoikeuksien ostamisessa
 • Työpajoja kick-offeihin tai tiimin virkistyspäivään

3. Tarjoamme luovan työn tekijöille:

 • Apua brändin rakennuksessa, markkinoinnissa, myynnissä
 • Sparrausta ja mentorointia (myös agentuurin ulkopuolisille kuvittajille)
 • Apua hintaneuvotteluissa ja sopimuksissa
 • Uusia ansaintamahdollisuuksia
 • Tukea haasteellisissa tilanteissa
 • Napan tunnetun brändin ja mukavan yhteisön

4. Miten pääsen kuvittajaksi Napaan?

Onko tyylisi hioutunut vuosien saatossa timanttiseksi, tai oletko uusi tähti kuvituskentällä ja tarjoat ennennäkemätöntä kuvitustyyliä? Lähetä meille (info(a)napa-agency.fi) linkki sähköiseen portfolioosi tai omille www-sivuillesi. Emme valitettavasti ehdi vastaamaan kaikille hakijoille henkilökohtaisesti, mutta olemme kiitollisia kaikista yhteydenotoista ja käymme meille lähetettyjä työnäytteitä läpi aina kun rosterimme kaipaa täydennystä!

5. Miten pääsen harjoittelijaksi Napaan?

Tarjoamme sinulle mielekkään ja sopivan haasteellisen harjoitteluympäristön, jossa pääset työskentelemään kuvitusagentuurin tuotannollisissa tehtävissä, sekä kiinnostavissa hankkeissamme. Huomaathan, että kuvitusagentuuriin ei pääse harjoittelemaan itse kuvittamista. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen info(at)napa-agency.fi. Huom! Harjoittelujen vähimmäiskesto on 3 kuukautta.

6. Miten pääsen agentiksi?

Agentiksi ei ole koulutusta, tästä syystä työ opitaan käytännössä. Meille agentuuriin töihin ollaan päädytty esimerkiksi harjoittelun, opinnäytetyön tai muiden projektien kautta. Tyypillisesti meille on tultu kulttuurituotannon puolelta, mutta olemme avoimia myös myynti- ja markkinointi sekä viestintätaustojen omaaville huipputyypeille, jotka ovat kiinnostuneita agentin työstä. Agentuurissa työskentelevän toivotut piirteet ovat proaktiivisuus, kuvituksen ja taiteen kentän tuntemus, suopea suhtautuminen kaupallisuuteen ja myyntityöhön sekä hyvät sosiaaliset taidot ja verkostot.