Välittäjä 2022 -palkinto Napa Agencyn perustaja-agentille Marjo Olivalle

Napa Agencyn kattojärjestö AGMA, eli Luovan talouden agentit ja managerit ry, palkitsi 2.6.2022 järjestetyssä tilaisuudessaan ansioituneita välittäjätoimijoita. Tapahtuman tarkoituksena oli palkita agentteja sekä heidän päämiehiään ja asikkaitaan tunnustuksella, jonka tarkoituksena on nostaa esiin tärkeää toimintaa, joka jää usein vähälle huomiolle. Tänä vuonna tuli voitto kotiin ja isosti kun Välittäjä 2022 -tunnustuksella palkittiin Napa Agencyn perustaja, kuvitusagentti, big boss ja superwoman Marjo Oliva! Me kollegat olemme tunnustuksesta superinnoissamme ja häkeltyneitä, mutta emme yllättyneitä, sillä meidän mielestämme palkinto meni juuri oikealle henkilölle!

Vuoden Asiakas 2022 -ehdokas Tommi Kantola Postista sekä Vuoden Välittäjä 2022 – voittaja Marjo Oliva

Vuoden Välittäjä 2022 kunniakirjansa kanssa 

Kaikki Välittäjä 2022 -palkitut: Keski-Suomen Sairaala Nova, Ponsia, Outsider Art Festival, Napa Agencyn Marjo Oliva sekä Frame Contemporary Art Finland.

Vuoden Välittäjän voittotuuletus!

Palkinnoista päättänyt raati perusteli Marjon valintaa seuraavasti:

”Marjo Oliva on alalla pitkään toiminut taiteilijoiden agentti, joka edistää hyvää yhteistyötä ammattikuvittajien ja kuvituksia tilaavien kesken. Marjo näkee potentiaalin siellä, missä sitä on. Hän tukee kuvittajia sekä nostaa toistuvasti uusia kykyjä kuvituksen kentälle uskoen heidän kykyihin ja luottaen pitkiin kuvittaja-agenttisuhteisiin. Tämän lisäksi Marjo tukee ja kannustaa alaisiaan ja auttaa heitä kehittymään välittäjäportaalla toimiviksi itsevarmoiksi agenttikentän ammattilaisiksi. Sekä kuvittajat, alaiset että asiakkaat luottavat Marjoon sata prosenttisesti. Marjo on kerännyt tietotaitonsa sekä kattavat verkostonsa itse. Hän on yrittäjänä sinnikäs uudisraivaaja, joka ei pelkää ottaa riskejä ja miettii aina uusia ansaintamalleja sekä kuvittajille että agentuurille.”  Me Marjon alaiset olemme täysin samaa mieltä!

Välittäjä-palkinnot jaettiin nyt toista kertaa ja ne on suunnattu luovien alojen kaupalliselle agenttikentälle. Palkinnot ovat tunnustus ja profiilin nosto toiminnalle, joka on luovalla alalla vähän tunnettu, mutta jota ilman moni luova tekijä ja sisältö ei pääsisi esiin ja yleisönsä ulottuville. Palkinnot myöntää Luovan talouden agenttien ja managerien yhdistys, joka edustaa yrityksiä, jotka toimivat välittäjinä kaikilla luovilla aloilla. Lisäksi AGMA toimii jäsenyritystensä edunvalvojana, tuottaa tapahtumia ja valmennuksia sekä ottaa aktiivisesti osaa luovan talouden kehitykseen kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Me Napalla olemme edellä mainitusti innoissamme tunnustuksesta, mutta ennen kaikkea ylpeitä Marjosta, jota ilman koko Napa Agencya ei olisi! Ohessa Marjon puhe ja kiitokset kokonaisuudessaan:

“Agentti, välittäjä, tuottaja, turvatyyny, tarjotin, mahdollistaja, sillanrakentaja, roskakori, ryöstömurhaaja, the middle woman of everything, apukäsi, se joka tekee kaiken paskaduunin”.. tässä muutama termi jolla 15 vuoden aikana olen kuullut viitattavan ammattiini. Tämä kertoo ammattini monipuolisuudesta, sen tarpeesta ja toisaalta myös vaativuudesta.

Kenttä on muuttunut ja kehittynyt 15 vuoden aikana roimasti. Kauas on tultu siitä mistä vuonna 2007 lähdettiin, kun Napa Agency perustettiin!

Iso kiitos kuuluu Agma ry:lle, jonka tuella olen ilokseni nähnyt kentän kehittyvän siksi eloisaksi ja todella olemassa olevaksi toimijaksi, joka se tällä hetkellä on. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikkien näiden vuosien aikana Agmalta saamastani tuesta, erityisen lisensoinnin ja kv-kauppamme kehittämisen osalta. Tulipa sitä itsekin toki kortensa kekoon kannettua: istuin hallituksessa monta vuotta, joista ison osan puheenjohtajana. Erityinen kiitos juuri paikkansa jättäneelle toiminnanjohtaja Kati Uusi-Rauvalle, jonka kanssa jopa ystävystyimme näiden vuosien aikana! Agma ei olisi sitä mitä se nyt on ilman hänen merkittävää työtään.

Aloitin 15 vuotta sitten tämän homman yksin – luoja yksin tietää miksi.. jos olisin tiennyt minne kaikkialle Napa Agency voi minut viedä, olisin ehkä valinnut toisin. En toki ollut ilman kuvittajieni tukea, joista osa on jatkanut rinnallani kaikki nämä vuodet – tästä heille iso kiitos <3 Tämä on aina ollut yksi agentuurini vahvuuksista: pitkät kuvittaja-agentti suhteet.

Vasta noin puolivälissä 15 vuotta alkoi ympärilleni kehittymään se kaikkein kantavin voima eli aivan erityisen hyvä tiimi, jota halua kiittää: sen sydän Maria Kozulya (nykyisen Agman hallituksen varajäsen), sekä myöhemmin meille tulleet Miia Heikkilä ja Merkku Kiianmaa. KIITOS, ilman teitä ei olisi mitään!! Kiitän myös Marit Hohtokaria joka yhdisti aikoinaan minut ja Marian, ja häntä toki myös Agman perustamiseen tarvittaneesta upeasta naisenergiasta.

Kiitän arvovaltaista jurya tästä kunniasta! Sekä onnittelen kanssaehdokkaitani, kaikki olivat eittämättä palkitsemisen arvoisia. Kiitän myös ystävääni ja lapseni kummia Jenni Ropea, jonka suunnitteleman kuosin koristamaa Marimekon mekkoa kannan tänään ylläni, sillä ilman häntä ei olisi NAPAa – hänhän sen pienkustantamon nimeltä Napa Books aikoinaan perusti, ja nämä valtavan lahjakkaat taiteilijat ympärilleen keräsi – jotka sittemmin muodostivat myös Napa Agencyn ytimen.

Lopuksi vielä KIITOS kaikille Napan riveissä vaikuttaneille kuvittajille! Tiedän valinneeni oikein 15 vuotta sitten, kun vastasin heille KYLLÄ, alan teille agentiksi. Näinhän se kävi: perustin agentuurin kuvittajien pyynnöstä. Tämä kertoi todellisesta olemassa olevasta agentin työn tarpeesta taiteellisen työn tueksi. Tämä tarve ei ole kadonnut mihinkään, ja agentteja tarvitaan yhä. Työ vaatii ongelmanratkaisukykyä, joustavuutta, luovuutta ja halua auttaa menestymään. Minun roolini on aina ollut tukea ja hehkuttaa muita, ja nyt kun se valokeila osuukin minuun, nousee tunteet pintaan. KIITOS <3″

Napan Maria valmiina juhlimaan!

Napa Officen uusin jäsen Merkku ja juhlatarjoilut

Napa Agencyn onnellinen tiimi!

Onnittelut vielä kerran Marjolle sekä kaikille muille voittajille ja ehdokkaille, etenkin asiakkaallemme Tommi Kantolalle Posti Groupista, sekä kiitos AGMA tästä upeasta tunnustuksesta!

Napa AgencyNapa juhlii