RIKU OUNASLEHDON UPEAT KUVITUKSET TORNION KIRJASTON KIRJASTOAUTOON

Salakuljetetaanko täällä kirjoja? Nimestä voisi niin päätellä, sillä Tornion uuden kirjastoauton nimi, Kirjajoppari juontaa juurensa salakuljetuksesta! ”Joppari” on meänkielessä käytetty sana, jota puhutaan Tornionlaakson alueella, jossa Tornion alueella puhutaan, ja tarkoittaa kirjaimellisesti ”salakuljettajaa”. Tällä kertaa kyseessä ei kuitenkaan ole salakuljetus, muuten kuin hauskan nimen perusteella, vaan ihan ihka oikea ja säkenöivä kirjastoauto!

Kirjajoppari aloitti kirjojen kuljettamisen tänä syksynä ja sen iloiset kotiseutuun liittyvät kuvitukset ovat ehtineet kerätä ihastusta. Napa Agencyn tähti, Riku Ounaslehto, kuvitti Kirjajopparin teippaukset Tornion ympäristön luonnosta ja tunnetuista maamerkeistä inspiroituneena. Riku oli täydellinen henkilö kaupungin hengen vangitsemiseen, sillä hän on itse asunut Torniossa ja tuntee todella sen kulttuurin ja ympäristön.

”Kuvituksen pääosassa ovat itse torniolaiset, opiskeluaikoinani tutuksi tulleet maamerkit, luonto sekä lukeminen eri muodoissaan. Maamerkeissä näkyy muun muassa lohiveistos Kojamo, kaksi näyttävää kirkkoa, Aineen taidemuseon rakennus, jossa myös pääkirjasto sijaitsee sekä pala Haaparantaa – onhan Tornio kaksoiskaupunki. Kirjastoauto kiertää paljon maaseudulla, jolle on annettu iso osa kuvituksesta Kukkolankosken muodossa. Koskella näkyy myös perinteinen kalastusmenetelmä, lippoaminen.”

– Riku Ounaslehto

 

Riku Ounaslehto