CLARION LOVES DESIGN: Ilona Partasen muraali uudistetun Sky Roomin seinällä

Urbaanista Jätkäsaaresta on nousemassa Helsingin trendikkäin kaupunginosa! Edistystä on osaltaan vauhdittamassa myös siellä sijaitseva kansainvälinen huippuhotelli Clarion Hotel Helsinki, joka vastikään uudisti isosti hulppeaa Sky Room -kattobaariaan. Samalla käynnistyi Clarionin ja Napa Agencyn superjännittävä yhteistyö – remontin lisäksi 16. kerroksessa sijaitseva baaritila sai seinäänsä Napan ”muraalikuningattarelta” Ilona Partaselta upean, suurikokoisen muraalin!

Ilona Partasen teos ”Jätkäsaari” valmistui helmi-maaliskuussa 2018 koristamaan Sky Roomin sisääntuloa. Valtava, peräti yhdeksän metriä pitkä ja polven korkeudelta aina kattoon asti kurkottava teos ei takuulla jää huomaamatta. Henkeäsalpaavat maisemat sulautuvat muraaliin – yhdessä näkymät luovat kutsuvan ja lämpimän vastaanoton asiakkaille.

Muraalissa seikkailevat alueen asukkaille tutut asiat: koirat, ratikka, vanha asemakaava ja merelliset hahmot. Miksi juuri nämä teemat on pomittu seinään? Kuvittaja Ilona Partanen valottaa idean taustaa:

”Ensimmäisten keskustelujen pohjalta aloin työstämään erilaisia kuriositeetteja joita Jätkäsaareen liittyy, tietenkin myös itse näkymät Sky Roomista olivat isossa roolissa kun kuvitusaiheita mietin. Sain kuulla mm. että Jätkäsaaressa asustavan eniten koiria suhteessa asukkaisiin, myös Itämeri on iso ja tärkeä osa Clarion Helsinkiä, joten sen pohjalta seinälle nousivat itämerennorppa ja koirat. Lisäksi halusin tuoda Sky Roomin iltatunnelmaa osaksi seinämaalausta, siksi seinältä löytyvät inspiroivat valaisimet, ihmisiä pöytänsä äärellä, drinkkejä nauttivat mies ja nainen. Naisen hiukset hulmuavat kuin meren aallot, ja niiden seassa puikkelehtii silakoita, jotka toiselle seinälle tultaessa ovat muuttuneet aalloilla keikkuviksi laivoiksi.”

Clarionin Sky Roomin ravintolapäällikkö Elina Kuusisto vahvistaa, että muraalin aihe valikoitui lopputuloksen kaltaiseksi siksi, että Sky Roomin sisätiloihin haluttiin tuoda pala rakasta Jätkäsaarta ja muuta Helsinkiä:

”Baarin ja kokoustilan välissä oleva muraaliseinä tuo hauskan lisän ikkunoista avautuvan kaupungin horisontin rinnalle. Sky Roomin asiakkaat pääsevätkin nauttimaan yhtäaikaa hyvistä cocktaileista, urbaanista näköalasta ja upeasta taiteesta!”

Sky Room on aivan uniikki tila kaupungissa ja Suomessa: siinä yhdistyvät niin avara arkkitehtuuri että upea sisustus, sekä kirsikkana kakun päällä henkeäsalpaavat näkymät Helsingin kattojen ylle huimaavasta 78 metristä! Ilonan muraali tuo koko tilaan väriä, kiinnostavia yksityiskohtia ja korostaa freshillä tavalla design-hotellin brändiä.

”Panostamme hotellissamme designiin ja taiteilijayhteistöihin – nimenomaan nuorten suomalaisten taiteilijoiden kanssa. Asiakkaamme arvostavat hyvää muotoilua sekä arjen luksusta, ja yhdistelemällä suomalaista designia ja taidetta kautta ajan voimme tarjota asiakkaille ainutlaatuisia taide-elämyksiä hotellin tiloissa” Elina Kuusisto kertoo.

Tilan erikoisuus oli myös iso osa taiteilijan työskentelyprosessia, kun maalattavat kohteet näkyivät horisontissa. Työn edetessä Ilona piipahtikin aina aika ajoin Sky Roomin toisella puolen katsomaan maisemaa ja tuumailemaan mitä kaikkea sieltä seinälle poimii. Ulkomaiseman lisäksi myös Sky Barin uudistettu sisustus teki vaikutuksen Ilona Partaseen:

”Maalauksen väreihin vaikutti paljon tilan uusi sisustussuunnitelma, halusin että seinämaalaus soljuu osaksi tilan muuta designia. Kultamaali hohkaa seinästä erilailla vuorokauden ajasta ja valon määrästä riippuen, samoin vihreä maali tumman sinisellä taustalla pomppaa erilailla esiin eri valaistuksissa. Vihertävänkeltainen taas sopii kauniisti yhteen tilan uusien mattojen kanssa. Maalaustekniikkaani vaikuttivat paljon alkuvaiheen visioni teoksen nauhamaisuudesta. Halusin, että koko maalaus soljuu seinällä, joten vapaasti vedetyt pensselivedot sopivat tähän ajatukseen loistavasti! Tavoitteeni oli tehdä työstä maalauksellisen, soljuvan ja irrallaan leijuvan.”

Kuvitettu maisema ei pysähdy yhteen seinään, vaan jatkaa levittäytymistään tilassa ulottuen Sky Roomin WC-tiloihin, sekä koristaa myös baarin upeaa, uudistunutta drinkkimenua. Kuusisto kertoo, että muraalin on herättänyt sekä asiakkaissa että hotellin henkilökunnassa suunnatonta ihastusta: ”Ihana nähdä tilassa uudenlaista lämpöä, varsinkin illalla, kun muraalin vaaleat värit nousevat esiin ihan eri tavalla kuin päivällä!”

Ilonan muraalia kannattaakin käydä ihailemassa erityisesti ilta-auringon paisteessa, silloin kultamaalikin hehkuu taianomaisemmin!

Clarion Hotel Helsinki
Tyynenmerenkatu 2
00220 Helsinki

Sky Room avoinna:
ma-to 15.00-00.00
pe-la 15.00-02.00
su 15.00-21.00

Lisää kuvia Sky Roomin muraalista & tekoprosessista Napan Flickr-albumissa.

Ilona Partasen mahtavaa kuvitusjälkeä voi katsoa lisää hänen portfoliostaan.

Ilona Partanen