Esimerkki kuvituksen onnistuneesta käytöstä: Erottuvat verkkosivut kuvitusten avulla

Blogisarjamme kuvituksen onnistuneesta käytöstä jatkuu! Esittelemme muutamat verkkosivut, jotka ovat nousseet mestaruussarjaan juuri kuvitusten avulla.

Päivittäin vierailemme kymmenillä verkkosivuilla. Sisältö on tärkein, samoin käytettävyys – se, että asiat löytyvät sivuilta helposti ja nopeasti. Mutta mikä tekee nettisivuista erottuvat – sellaiset joille tekee mieli palata uudelleen ja jotka todella jäävät mieleen? Vastaus on visuaalisuus, ja etenkin piirretyt kuvat!

Kuvitusten avulla voit näppärästi ja näyttävästi esitellä vaikeastikin aukeavat asiat, sellaiset joihin ei sanat tai valokuva riitä. Nykyaikainen ja kilpailijoista erottuva verkkosivuilme saa aikaan positiivisen kävijäkokemuksen, ja samalla tehostaa myös myyntiä.

Kuvituksilla vahvistat brändiäsi verkossa, mutta samaa visuaalista ilmettä kannattaa hyödyntää yrityksesi tai organisaatiosi muissa viestintä- ja markkinointikanavissa, kuten vaikkapa somessa, messumateriaaleissa tai esimerkiksi käyntikorteissa.

Esittelemme nyt menestyneimmät caset, joissa erityyliset kuvitukset tuovat hohtoa verkkosivuille. Näissä tapauksissa kuvituksia on käytetty rohkeasti ja ennakkoluulottomasti – usein myös verkon ulkopuolella.

Mothership of Work www.mow.fi

Helsingissä sijaitseva co-working hub MOW täytti juuri 1 vuotta! Sen kunniaksi MOWin tiimi uudisti verkkosivunsa, jonne Ilona Partaselta tilattiin setti kuvituksia. Teemana olivat hurjan säväyttävät avaruussimpukka ja sykkyrämyyrä! Ilonan kuvitukset pohjautuvat hänen aiempaan MOW:n seinille tekemään muraaliin (katso kuvat täältä), jossa seikkailevat nämä tutut hahmot. Verkkoon tehtyjä kuvituksia on käytetty myös Mothership of Workin muussa viestinnässä, kuten animoituna videoprojisoinneissa. Nerokasta!

Finnsecurity www.finnsecurity.fi

Turvallisuusalan ammattilaisten yhdistys Finnsecurity päivitti sivunsa uuteen uskoon. Etusivulle haluttiin asiallisen tyylikäs kuvitus, josta tulee laajasti esille kaikki ne alat joilla Finnsecurity toimii. Avainsanoina oli yhteisö, yhteistyö, turvallisuusalalla työskentelevät ihmiset sekä turvallisuus. Jussi Kaakinen valikoitui kuvittajaksi, ja onnistui haastavassa tehtävässä paremmin kuin hyvin. Jopa niinkin hyvin, että Finnsecurity halusi laajentaa kuvan julkaisuoikeuksia myös muuhun käyttöönsä, kuten käyntikortteihin ja messumateriaaleihin. Ja hyvä niin, sillä Jussin megahieno kuvitus pääsee esille isommin!


Mainio Tech www.mainiotech.fi

Mainio Tech on monipuolinen ohjelmistotalo, joka tarjoaa digitaalisia palveluja. Kuvituksista haluttiin värikkäät, ja kuvittaja Ilja Karsikas saikin vapaat kädet visualisoida digitaaliset palvelut, verkkokaupan sekä ohjelmistokehityksen. Hauskana lisätyönä tilattiin myös kuvitus yrityksen tiimistä. Koko sivujen lopputulos on sopivan rento, ja Iljan kurittoman hauska kuvitustyyli tasapainottaa asiallista sisältöä paremmin kuin hyvin!

Esimerkki kuvituksen onnistuneesta käytöstäIlja KarsikasIlona PartanenJussi KaakinenKuvittaja