Liikennesäännöt tutuiksi – Jussi Kaakisen loistavat kuvitukset Liikenneturvan animaatioissa

 

Pari vuotta sitten alkaneen yhteistyön aikana Napan upea Jussi Kaakinen on kuvittanut lukuisia kuvituskuvia ja animaatioita Liikenneturvan Jalan ja Pyöräillen -projektiin, jonka tarkoituksena oli alunperin selkeyttää jalankulkijoille ja pyöräilijöille kesäkuussa 2020 voimaan tulleen uudistuneen tieliikennelain tuomia muutoksia.

Projektin uusimmat kuvitukset keskittyvät puolestaan sähköpotkulautailuun, sillä Liikenneturvan tutkimusten mukaan potkulautailua koskevien sääntöjen tuntemuksessa olisi vielä parannettavaa. Tämän vuoden kampanja korostaakin, että myös sähköpotkulaudalla liikuttaessa on noudatettava liikennesääntöjä ja huomioitava muut liikkujat.

Projektin alussa vuonna 2020 toteutettiin runsaasti kuvitettu opas, jossa Jussin  erilaisia liikennetilanteita havainnollistavat kuvitukset ovat myös mukana. Selkeään ja tiiviiseen oppaaseen on koottu keskeisiä jalankulkua ja pyöräilyä koskevia liikennesääntöjä ja se on oivallinen tapa liikennesääntöjen kertaamiseen – joka on tärkeää erityisesti näin kesän kynnyksellä, kun sekä pyöräilijät että potkulautailijat ovat palanneet talviuniltaan ja jalankulkijoitakin on runsaammin! Oppaaseen pääset tutustumaan täältä. Aiemmat animaatiot löytyvät puolestaan Liikenneturvan Youtube-kanavalta.

Mahtavaa työtä mahtavalta tiimiltä!

Työryhmä 2021-2022 animaatioissa:
Asiakas: Minna Saarinen / Liikenneturva
Kuvittaja: Jussi Kaakinen / Napa Agency
Asiakkuus- ja projektipäällikkö: Maria Kozulya
Animaattori: Pasi Riento

AnimaatioJussi KaakinenKuvittaja