SAMUJI X OONA MÄKELÄ

Mikä onkaan agentin työn täyttymys ja ultimaalinen onnistuminen? No tietenkin se, kun täydellisesti yhteensopiva suunnittelija ja toimeksiantaja löytävät toisensa! Tämä vihdoin julkistettava yhteistyö ei näytä hyvältä vain ajatuksena ja paperilla, vaan on sitä aidosti myös todellisuudessa: Oona Mäkelä ja SAMUJI!

Oona Mäkelän Varret -kuosi, Samuji FW 2023

Kun vasta vuoden Napa Agencyn listoilla ollut kuvittaja ja kuosisuunnittelija Oona Mäkelä kertoi agentilleen unelmastaan suunnitella Samuji-brändille, alkoi mielessä pian välkkyä sanonta ”Match made in heaven”. Toki tiedostettiin, että tämä oli vain oma mielipide – toisen brändin näkemyksiä ja tulevaisuuden kuvia kun ei koskaan voi täysin ennustaa. Oli siis aika rakentaa sopiva materiaali ja pohtia, kuinka agentti voisi potentiaalista yhteistyökumppania lähestyä.

Tähdet olivat kohdillaan, kun Samujin pääsuunnittelija Anne-Mari Pahkala kiinnostui nopeasti Oonan kädenjäljestä ja maanläheisestä väripaletista. Oonan kattavasta kuosikokoelmasta työstöön päätyi upea kuosi “Varret”, jota saamme nyt ihastella osana Samuji FW 2023 mallistoa. Kysyimme Oonalta ajatuksia yhteistyöstä!

Varret, FW 2023. Kuva Samuji

Miten yhteistyö Samujin kanssa lähti liikkeelle?
Olen halunnut tehdä kuoseja Samujille jo pitkän aikaa, mutta en aikaisemmin kokenut olevani vielä ihan valmis. Vähän aikaa sitten kuitenkin kokosin varta vasten Samujille tehdyn kuosikokoelman ja heillä kiinnostuttiin tästä. Tästä yhteistyö lähti. 

Mitä yhteistyö Samujin kanssa merkitsee sinulle suunnittelijana?
Minulle se on yksi iso ammatillinen saavutus. Ihailen Samujin estetiikkaa mutta myös merkin arvoja ekologisuuden ja eettisyyden suhteen. Suunnittelijana ajattelen paljon omaa vastuutani kulutusyhteiskunnassa ja sitä kenen kanssa teen töitä.

Kerro jotain Varret-kuosin taustasta. Millä tekniikalla se on tehty? Onko tämä tekniikka sinulle tyypillinen?
Varret-kuosi on toteutettu musteella, joka on yksi suosikkivälineistäni ja siinä on mielestäni paljon mahdollisuuksia kuosien suhteen. Olen aikaisemmin maalannut paljon vesiväreillä, joten tekniikka on minulle tuttua. Oli tosi kiva päästä tekemään tämän tyylinen kuosi Samujille, olinkin aikaisemmin siitä haaveillut.

Yhteistyö Samujin kanssa on merkittävä. Mistä haaveilet suunnittelijana seuraavaksi?
Tavoitteenani on jossakin vaiheessa päästä kokeilemaan osaamistani kansainvälisille markkinoille. Tekisin kuoseja mielelläni eri merkeille joita ihailen. Silloin saisin samalla kehittää omaa osaamista sekä myös haastetta suunnittelutyöhöni. Ehkä haluan vähän kokeilla mihin pystyn.

Varret, FW 2023. Kuva Samuji

Agentuurin näkökulmasta tämä työ ei ollut “Match made in heaven” vain sopivan suunnittelijan ja asiakkaan kohdatessa, vaan myös siitä syystä että yhteistyötä päästiin tekemään kestävän kehityksen arvoja kunnioittavan, upean ja arvostetun suomalaisbrändin kanssa. Win Win x 10000000!!

Katso lisää mestarillisia kuoseja ja muita kuvituksia Oonan portfoliosta täältä.
Varret-kuosilla varustettuihin FW 2023-malliston vaatteisiin pääset Samujin sivuilla täällä.

Agentin terveisetOona Mäkelä