Jussi Kaakinen suunnitteli värikkään Jokamiehenoikeudet -postimerkkivihkon

Kesä sen kun lähenee, ja ihan sen kynnyksellä Posti on tehnyt odotetun julkistuksen! Loppuvuoden postimerkit on nyt nähtävillä, ja yksi uusista kokonaisuuksista on kuvittaja Jussi Kaakisen suunnittelema vihko aiheesta “Jokamiehenoikeudet”. Jussin suunnittelemassa vihkosessa on kuusi 1. luokan merkkiä, ja ne ovat osa Suomi 100 vuotta -sarjaa. Jokamiehenoikeudet -postimerkit juhlistavat meidän kaikkien erityistä vapautta nauttia Suomen luonnosta riippumatta sen omistussuhteista.

“Kuvissa on edustettuna eri vuodenajat, yleisimmät luonnonympäristöt ja ihmisiä lapsesta vanhukseen. He ovat luonnossa mielellään ja osaavat toimia siellä oikein” Jussi kuvailee.

Jussi on kuvittanut pieneen postimerkkivihkoon suomalaisten suosikkipuuhat luonnossa: yöttömän yön telttailun, perheen souteluretken, kukkien poiminnan sekä marjastamisen. Kesäisten luontoaiheiden lisäksi merkkeihin on ikuistettu myös pilkkiminen ja hiihtäminen. Näitä värikkäitä postimerkkejä onkin ilo liimailla ympäri vuoden!

Syyskuussa 2016 myyntiin tuleva postimerkkikokonaisuus on Jussin ensimmäinen:

“Olin tietenkin innoissani kun pääsin tekemään ensimmäisiä postimerkkejäni! Visuaalisesti mua inspiroi postimerkkien painotekniikan tarkkuus & laadukkuus, ja se että pieneen merkkiin pystyy laittamaan paljon yksityiskohtia ja väriä. En halunnut tehdä pelkistettyjä merkkejä vaan värikkään & rehevän kokonaisuuden. Jokamiehenoikeudet -teema on niin laaja että oli haastavaa tiivistää se kuuteen merkkiin. Varmaankin eniten aikaa kului aiheiden miettimiseen. Olen kyllä tosi tyytyväinen lopullisiin.”

Mahtavaa Jussi! Innolla odotamme niin saapuvaa kesää kuin syksyäkin, jolloin nämä kauniit merkit ovat vihdoin saatavilla.

Jussi KaakinenKuvittaja