Napa School for Kids -päivä innosti vanhemmat ja lapset kuvittamaan yhdessä

Napa School for Kids -työpajapäivä Annantalolla sunnuntaina 17.9. oli jymymenestys! Vauhdikkaan päivän mittaan lapset saivat yhdessä vanhempien ja isovanhempien kanssa kuvittaa, värittää, piirtää hahmoja, maalata kangaskasseja ja olla itse piirrettävänä!

Koko perheen kuvitustapahtuma startattiin hauskalla Q&A -osiolla, jossa lapset saivat kysyä kuvittajilta. Alussa kuvittajat esittäytyivät, ja Napan kuvitusagentti Marjo kertoi, missä kaikkialla kuvittajien töitä voi nähdä. Hauskoja ja haastavia kysymyksiä tuli runsaasti! Esimerkiksi Jussi Kaakiselta kysyttiin miksi veneet kelluvat ja Terhi Ekebomilta tiedusteltiin hänen unityöpajaansa liittyen, mitä unta kuvittaja näki viime yönä. Nenäpäivän sympaattinen Nenähahmo oli lavalla menossa mukana.

Napa School for Kids – kuvitustapahtuma – Q&A Napa School for Kids - Q&A

Terhi Ekebom rohkaisi tunnelmallisessa Unista kuviksi -työpajassaan osallistujia jakamaan unitarinoita ryhmälle ja tekemään niiden pohjalta kuvituksia.

Napa School for Kids - Terhi Ekebomin työpajaNapa School for Kids - Terhi Ekebomin työpaja

Vanhemmat, isovanhemmat ja lapset pääsivät touhuamaan yhdessä Hassut hurjat hahmot -työpajassa Ilja Karsikkaan johdolla. Ilja on kuvittanut monia lastenkirjoja, ja työpajassaan hän kertoi, miten kehittelee hahmoja ja luo värien avulla tarinoita.

Napa School for Kids - Ilja Karsikkaan työpaja

Napa School for Kids - Ilja Karsikkaan työpaja

Jenni Ropen työpajassa kokeiltiin huisinhauskan flibookin tekoa! Yksinkertainen piirrosanimaatio tehtiin pieneen kirjaseen.

Napa School for Kids - Jenni Ropen työpaja Napa School for Kids - Jenni Ropen työpaja

Luonto valtasi kaupungin! Jussi Kaakisen ja Nadja Sarellin yhteisöllisessä teoksessa osallistujat pääsivät täyttämään seinälle luodun kaupungin eri tekniikoilla valmistetuilla hahmoilla, puilla ja lehdillä.

Napa School for Kids - Jussi Kaakisen ja Nadja Sarellin työpajaNapa School for Kids - Jussi Kaakisen ja Nadja Sarellin työpaja

Marjo Maininki opasti tekstiilin kuvittamisessa. Suositussa kangaskassityöpajassa luotiin persoonallinen ikioma kassi käyttäen runsaasti värejä ja erilaisia tekniikoita. Oli hauskaa huomata, miten sekä lapset että aikuiset innostuivat toden teolla kangaskassien tuunaamisesta!

Napa School for Kids - Marjo Mainingin työpajaNapa School for Kids - Marjo Mainingin työpaja

Matti Pikkujämsän supersuositussa potrettityöpajassa taiteilija ikuisti perheitä ja lapsia. Lapset saivat itse valita lempivärinsä kuvan pohjalle.

Napa School for Kids - Matti Pikkujämsän potretitNapa School for Kids - Matti Pikkujämsän potretit

Työpajojen lomassa järjestettiin värityskilpailu, jossa sai värittää Nenähahmon tai Napan kuvittajien piirtämän apinan! Nenähahmo oli mukana auttamassa värityspuuhissa.

Napa School for Kids - VärityskilpailuNapa School for Kids - Värityskilpailu

Napan agentti Marjo valitsi kolme parasta väritystyötä, perustelut tulevat tässä:

Casper: Todella intensiiviset värit, vastaavaa ei löytynyt koko pinkasta! Väripinnat oli kylläiset mutta myös eloisat. Väriä ei oltu säästelty, ja tämä loi hyvin voimakkaan tunnelman kuvaan. Mahtava teos!

Elias: Tämä upeasti väritetty apinakuva herätti ensimmäiseksi huomion siksi, että apinan häntä oli niin iloisen monivärinen. Kun kuvaa katsoi tarkemmin, ihan hämmästyi: värejä oli useassa eri tasossa! Sinisen pinnan alta pilkisti keltaiset, tasaisessa punaisessa pinnassa oli yhtäkkiä hauska viherä pilkku! Mielikuvitusta ei tästä värien ilottelusta puuttunut! Tuomaristo hymyilee!

Roosa: Tässä kuvassa oli käytetty vain yhtä väriä, mutta se ei haitannut menoa! Värikynän kekseliäs käyttö ja vauhdikkaat kulmat toivat kuvaan aktiivisen liikkeen tunnun, jollaista ei muissa kuvissa ollut. Värittäjä oli ihanasti ja rohkeasti jättänyt kuvan rajan huomioimatta. Antaa mennä! Wau!

Napa School for Kids - Värityskilpailu

Lämmin kiitos kaikille osallistujille, työpajaopettajille ja sponsoreillemme Raikastamolle ja Printmotorille sekä tietysti Annantalolle! Lisää päivän tunnelmia voi katsoa täältä.

Syys-lokakuussa näyttelymme Napa School – Tarinoita kuvittamisesta oli esillä Annantalon kirjakahvilassa. Upeassa näyttelyssä esiteltiin suomalaisten huippukuvittajien monipuolista työskentelyä esimerkkitöiden kautta. Näyttelyssä oli mukana seitsemän Napa Schoolin kuvittajaa: Ilja Karsikas, Jenni Rope, Matti Pikkujämsä, Jussi Kaakinen, Terhi Ekebom, Nadja Sarell ja Marjo Maininki. Esillä oli muun muassa viirejä, pakkauskuvituksia, karttoja, metsäneläimiä, flipbookeja ja unimaisemia.

Napa School – Tarinoita kuvittamisesta-näyttely

Ja hei! Jos haluat tietää tulevista tapahtumista, seuraa Napa Schoolia Instagramissa ja sivuillamme!

 

Napa SchoolNäyttely