POSTIN YSTÄVÄNPÄIVÄMERKIT 2020 SAMULI SIIRALALTA!

Posti on juuri julkaissut vuoden 2020 alun uudet merkit! Joukossa on värikäs yllätys – Napa Agencyn huikea kuvittaja Samuli Siirala kuvitti ”Ystävyyden värit” postimerkkivihkon. Samulin suunnitelema kuuden ikimerkin vihko starttaa postimerkkivuoden. Merkkien ilmestymispäivä on 22. tammikuuta.

Samuli Siiralan suunnittelemissa iloisen värikkäissä postimerkeissä kuvataan ystävyyteen liittyviä yhteisiä hetkiä, riemuja ja muistoja vuosien varrelta. Siirala on tehnyt merkkien retrohenkisistä kuvituksista julistemaisia yksityiskohtia karsimalla. Ystävyyden värit -postimerkkivihkossa on 6 erilaista kotimaan ikimerkkiä.

Samuli Siirala on monipuolinen ja kokenut kuvittaja, joka on tottunut työskentelemään niin lehtikuvittamisen kuin mainoskampanjoiden parissa. ”Ystävyyden värit” on hänen postimerkkidebyyttinsä. Postimerkkiformaattiin suunnittelu oli Samulille uutta, ja lopullisten kuvitusten pieni koko vaikutti myös kuvitustyylin valintaan:

Tyyli muodostui osittain teknisten puitteiden kautta ja osittain omista mieltymyksistäni: postimerkkien pienen koon takia minun piti karsia yksityiskohdat minimiin, mutta samalla pääsin tekemään kuvista julistemaisempia ja skaalasta isompaa. Pieni retrovivahde on ominaista kuvilleni.”

Postin ystävänpäivämerkkien kuvitus oli toimeksiantona Samulille erityisen mieluinen:

Ystävyys on ollut urani keskeisimpiä teemoja. Se on tavattoman kaunis ilmiö: ihmiset haluavat pysyä yhdessä ilman niitä vahvoja siteitä, jotka tulevat romanttisen suhteen mukana, vain koska nauttivat toistensa seurasta ja parhaimmillaan suhteet kestävät varhaislapsuudesta vanhuuteen. Samat ihmiset jotka leikkivät toistensa kanssa hiekkalaatikolla ovat tukena ja ilona toisilleen koko elämän ajan, usein tiiviimmin kuin omat sisarukset tai vanhemmat.

Etsin erilaisia ystävyyssuhteita ja eri syistä yhdessä olevia ihmisiä ja koitin ottaa myös leimallisesti suomalaisia tapahtumia ja ilmiöitä mukaan. Halusin näyttää kuinka isovanhemman suhde lapsenlapseen voi avata uudestaan portin omaan lapsenomaiseen innostukseen. Halusin ottaa mukaan alakulttuureja koska ne luovat usein vahvoja siteitä ja toimivat turvapaikkoina. Kaikkein eniten halusin että kuvat välittävät ystävien keskinäistä hyväksyntää.”

Napa Agency onnittelee Samulia ihka ensimmäisestä postimerkkikuvituksesta!

Nyt ei muuta kun odottelemaan helmikuuta, että pääsee yllättämään kaverit ystävänpäivätervehdyksillä, sekä näillä upeilla postimerkeillä!

Tutustu ja ihastu Samulin portfolioon agentuurin sivuilla täällä.

Samuli Siirala