Kansallisoopperalle ja -baletille upea uusi joulunajan kuosi Riku Ounaslehdolta

Riku Ounaslehto lumoaa kuositaituruudellaan jälleen! Riku toteutti  kansallisoopperalle ja -baletille kauniin kuosin, joka kunnioittaa kaikkia talon katon alle mahtuvia taidemuotoja ja sen kulttuurihistoriaa.

Riku Ounaslehto Kansallisooppera ja -baletti. Kuosi, värillinen

Ooppera-Baletin uusi kuosi koristaa nyt sen ikonista julkisivua, nettisivuja, esitteitä, lahjalippukuorta ja Oopperashopin paperituotteita! Tyylikäs kuosi herkullisilla väreillä taipuu monenlaiseen käyttöön, ja on ihana vielä joulukauden jälkeenkin pitkälle kevättalveen!

Kuosissa pyörähtelevät kauniit tanssijat, rinnallaan muun muassa viulut, samppanjalaseja ja naamioita. Kaiken kruunaavat syötävän hyvännäköiset teatterileivokset, herkkien ornamenttien tuodessa rytmiä kokonaisuuteen.

Riku Ounaslehto Kansallisooppera ja -baletti, kuosi, esite

Riku Ounaslehto Kansallisoppera ja -baletti, kuosi väri paperikassi&kuori

Kuvittaja ja kuosisuunnittelija Riku Ounaslehto valottaa suunnitteluprosessin vaiheita näin:

“Suunnittelussa tärkeintä oli pitää ooppera ja baletti tasa-arvoisina. Vasemmalla oopperaa edustaa naamiot ja oopperakiikarit, oikealla balettia edustaa ballerina ja balettitossut. Yhdistäviä kuvitusaiheita ovat ensi-iltojen ruusut, Ooppera-Baletin tunnistettava puoliympyrän muotoinen samppanjalasi sekä tietysti musiikkia edustava viulu.”

Riku on kokenut kuosisuunnittelija, jonka värikkäitä kuoseja on käytetty tuotteissa ja ilmeissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

“Muista hienostuneista kuoseistani tämä työ eroaa sillä, että värialueet ovat hieman erillään toisistaan. Näin kuosi on ikään kuin sabluunoilla painettu ja muuntuu kauniisti esimerkiksi kaksiväriseksi versioksi, menettämättä yksityiskohtia.”

Riku Ounaslehto Kansallisooppera ja -baletti, kuosi, mono

Kansallisooppera ja -baletti on Helsingissä sijaitseva keskisuuri, Suomen ainoa ammattimainen ooppera- ja balettitalo. Se järjestää vuodessa noin seitsemän ensi-iltaa sekä tavoittaa koko maan vierailuesityksillä sekä esitysten televisioinneilla ja suoratoistolla. Kansallisooppera on perustettu vuonna 1911 ja kansallisbaletti 1922.

Kuosi toteutettiin  yhteistyössä Sivulliset -suunnittelukollektiivin kanssa.

Oopperan julkisivu, Riku Ounaslehdon kuosi

Tässä taitelija itse poseeraamassa kuosikuvituslakanan alla, Kansallisoopperan ja -baletin rakennuksen julkisivun edessä!

Lisää Rikun upeita kuoseja ja muita työnäytteitä löydät hänen portfoliostaan.

Riku OunaslehtoVisuaalinen identiteetti