Stadissa on uusi Stoori – Riku Ounaslehto kuvitti uuden lastenkirjastoauton!

Tänä syksynä Helsingin kaduilla alkaa porhaltamaan uudenlainen, vinkeä kirjastoauto! Napan Riku Ounaslehto pyydettiin kuvittamaan kirjastoauton ulkopinta, ja nyt fantasiamaailmojen ja satujen syövereihin sukeltava upea kuvitus on julki.

Kirjastoauto Stoori. Kuvitus: Riku Ounaslehto / Napa Agency

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Stoori korvaa edeltäjänsä kirjastoauto Staran, ja jalkauttaa lastenkirjastoa kaduille ja tapahtumiin muunneltavilla tiloillaan. Sähkönsä se saa katolle asennetuista aurinkopaneeleista. Siistiä!

Kuvituksiin Riku ammensi inspiraatiota lastenkirjallisuudesta ja Hayao Miyazakin animaatioista. Lastenkirjallisuuden lumoavat satuhahmot seikkailevat Rikun ideoimassa merellisessä, urbaanissa maisemassa.

Riku Ounaslehto, Helsingin aluekirjastopalvelut, Stoorin kuvitus

Riku kuvailee Stoorin kuvitusmaailmaa näin:

”Miljöö vihjailee merellisestä pääkaupunkiseudusta. Oven puoleisella kyljellä tutustutaan kasvien maailmaan tabletilta lukien. Toisella puolella unelmoidaan lentämisestä. Kirjoista kiinnostuneet pihapiirin eläimet saavat vaivihkaa seuraansa harvinaisia apinoita ja lopulta seurassa huomaa istuvan mielikuvituksellisia fantasiahahmoja”

Kuva: Maarit Hohteri / Helsingin kaupunki

Lauantaina 7.11.2020 ihanaan Stooriin on mahdollista astua tutustumiskäynnille tai bongata kylkiä koristavat apinat, hyönteiset ja taikaolennot kaduilta, kun se kiertelee ensikertaa Helsingissä. Kierros starttaa Ala-Malmin torilta, jossa se vierailee heti aamusta kello 9.30–11. Sieltä kierros jatkuu Stoan aukiolle Itäkeskukseen kello 12–13.30. Kiertuepäivä päättyy Senaatintorille kello 14–15.30. Tervetuloa mukaan!

Lue laajempi artikkeli Stoorista Helsingin aluekirjastopalveluiden Helmet-sivustolta!

Lisää Rikun maagisia kuvituksia löydät hänen portfoliostaan.

Riku Ounaslehto