Suomen Latu 2023 kalenteri – Ulkoiluaktiviteetit kuvitettuna

Uusi vuosi alkoi uutta sivua kääntämällä – ja mikä ihanan värikäs sivu se olikaan! Jussi Kaakinen kuvitti ulkoilujärjestö Suomena Ladun kalenterin vuodelle 2023. Näitä kuvituksia kelpaa katella 12 kuukauden ajan. Tämä ulkoilukalenteri todellakin innostaa tutustumaan ja nauttimaan suomalaisesta ulkoilmasta – vuoden ympäri, kelistä ja asuinpaikasta huolimatta!


Luontoaiheet ja ulkoiluaktiviteetit ovatkin teemoina lähellä kuvittajan sydäntä – ja kynää. Vuonna 2016 Jussi suunnitteli Postille kuuden merkin sarjan jokamiehenoikeuksien teemasta (kurkkaa postimerkkien kuvitukset tästä). Suomen Ladun toimeksianto olikin aivan täydellinen projekti Jussille kun hän sai sukeltaa ulkoiluteeman visualisointiin postimerkkejä hieman suuremmassa koossa, A5-kalenterikuvien muodossa.


Jussi loi 12 henkeäsalpaavan kaunista ja värikästä kuvitusta, jotka esittelevät Suomen luontoa ja ihmisen monipuolisia harrasteita siellä täydessä loistossaan!

”Isojen kaupunkien lähiöissä pitkään asuneena olen kiintynyt sellaisiin ympäristöihin, jossa näkyy rakennetun ympäristön ja luonnon välinen kontrasti. Ulkoilukalentein kuvituksissa halusin kuvata tätä jännitettä yhdistämällä rönsyilevää, käsinmaalattua jälkeä tietokoneella tehtyihin säännöllisiin muotoihin”, kuvailee Jussi omaa lähestymistapaa aiheisiin ja kalenterin työprosessia.

Jussin teokset ovat jo herättäneet paljon ihailua Suomen Latu -yhteisön jäsenten keskuudessa, emmekä ole yllättyneitä sillä Jussi on todellinen visionääri! Voit vierailla hänen portfoliossaan täällä.

Jussi Kaakinen