Tekemisen meininki jatkuu: Napa Schoolin syksyn ensimmäisessä live-työpajassa tehtiin linografiaa!

Napa Schoolin live-työpajat jatkuvat jälleen! Nyt pääsemme kurkistamaan syksyn ensimmäiseen workshoppiin – Lonnan saarella Helsingin Kaupungin tiimille järjestettyyn, Salla Torstin vetämään linografiatyöpajaan! Napa School –tuottaja Marjo Maininki kertoo päivän tunnelmista alla.”Syyskuun lopussa pakkasimme kassit ja seilasimme työpajaohjaajamme & kuvittaja Salla Torstin kanssa Lonnan saarelle. Siellä meitä odotti noin parinkymmenen työkaveruksen porukka valmiina opettelemaan linografian saloja.

Tunnelma oli aluksi hektinen ja ohjaaja sai osakseen liudan kysymyksiä. “Mikä on paras aihe? Miten paljon painan kaiverrinta linolevyä vastaan? Miten tällainen inspiraatiokuva kannattaisi kaivertaa levyyn? Kuinka paljon väriä painamisessa käytetään?”. Moneen kysymykseen vastaus oli, että kannattaa kokeilla ja löytää sitä kautta oma kädenjälki.”


”Luova työskentely herätti paljon keskustelua työskennellessä, muutamat yrittivät jopa ostaa toistensa teoksia. Ilmassa oli paljon naurua ja välillä pidettiin taukokahvit. Lopuksi valmiit työt kuvattiin Lonnan keltaisen talon raffia hirsiseinää vasten.

Oli tosi ihana päästä taas ihmisten pariin ja nähdä miten hyvää käsillä tekeminen tekee. Siinä hujahtaa helposti pari tuntia keskittyen omaan tekemiseen ja uuden oppimiseen!”

Syntyikö näitä kuvia katsellessa tekemisen palo ja hinku painaa linografiaa? We got you! Saat tämän työpajan suoraan kotiisi, nimmittäin Salla Torstin Linografia -workshop on saatavilla myös etäpajana Napa School verkkokaupassamme täällä. Etätyöpajan hintaan kuuluu katseluoikues videoon sekä tuotepaketti materiaaleineen. Siispä piirrä, kaiverra ja paina menemään!

Napa School