Värikästä viestintää Helsingin kaupungilta: Riku Ounaslehdon kuvitukset kasvatukselle ja koulutukselle

Napan kuosi- ja vektoritaituri Riku Ounaslehdon kynästä on syntynyt jo pidemmän aikaa hauskoja ja hurmaavia kuvituksia Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle. Kuvituksia on tehty monipuolisesti erilaisiin viestintämateriaaleihin printti- ja digialustaan.

Tervetuloa kouluun! Riku Ounaslehto, Napa Agency

Helsingin kaupungin Tervetuloa kouluun! -esite.

Rikun lämpimät ja helposti lähestyttävät kuvitukset somistavat muun muassa Helsingin kaupungin tulevien päiväkotilaisten ja koululaisten vanhemmille lähetettäviä Tervetuloa kouluun ja Tervetuloa päiväkotiin -esitteitä.

taulukkokuvitukset, Riku Ounaslehto, Napa Agency

Taulukkokuvituksia Helsingin kaupungin Tervetuloa päiväkotiin -esitteeseen.

Kuvituksissa Riku on huomioinut Helsingin kaupungin ilmeen lisäksi monimuotoisuuden ja kohderyhmät. Esitteiden lisäksi Rikun kuvituksia näkyy myös Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen digitaalisessa ryhmäportfoliossa sekä peruskoulun Kulttuuripolussa, jossa esitellään peruskoulun aikana tapahtuvaa kulttuurikasvatusta. 

Kulttuuripolku, Helsingin kaupunki, Riku Ounaslehto, Napa Agency

Kuvitukset Helsingin kaupungin peruskoulun Kulttuuripolku -julisteeseen.

Rikun kuvitukset nostettiin esille myös Helsinki Design Weekin Weekly Pics -osiossa, jossa esiteltiin laajemminkin nykyisen, raikkaan Helsinki -ilmeen parhaita paloja. Kuinka upeaa! Tiina Latva kuvailee Rikun kuvittamia kutsukirjeitä Anni Korkmanin kirjoittamassa artikkelissa seuraavalla tavalla: 

”Helsingissä olen nähnyt lukuisia esiopetuksen alkamis- tai ekaluokkalaisen kutsukirjeitä, joiden kuvituksissa on huomioitu oivaltavasti erilaiset lapset. Ja miten iloisia ovatkaan opetus- ja varhaiskasvatuksen suunnitelmien printtiversiot. Tiedon hierarkia ja luettavuus on mietitty, eivätkä ne silti näytä kuivalta viranomaisviestinnältä. Tätä on Helsinki. Tämä brändi-identiteetti on suunniteltu taipumaan eri toimialojen tarpeisiin ja kaupunkilaisten arkea koskettaviin rajapintoihin niin elämän myötä- kuin vastoinkäymisiin. Tämäkin on kuultu: ”Kämäset A4:tkin voivat nykyään näyttää yllättävän hienoilta”. ”

Koko juttu on luettavissa Helsinki Design Weekin sivuilla.

Varhaiskasvatussuunnitelma, Riku Ounaslehto, Napa Agency

Helsingin kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma.

Katso lisää Rikun upeita kuvituksia hänen portfoliostaan!

Uncategorized @fi