Emmi-Riikka Vartiaisen kuvitus menestyy kansainvälisesti! Postille suunniteltu ”Kuutar” -merkki valittiin Euroopan toiseksi kauneimmaksi

Mahtavia uutisia! Napan upean kuvittajan Emmi-Riikka Vartiaisen suunnittelema postimerkki, ”Kuutar” on voittanut hopeaa PostEuropin tämänvuotisessa postimerkkikilpailussa.

Toiselle sijalle yltänyt merkki ensipäiväkuoressa

Kilpailun tulokset julkistettiin PostEuropin, eli eurooppalaisten julkisten postialan toimijoiden kattojärjestön, parin viikon takaisessa yleiskokouksessa Dublinissa. Nyt myös meillä on virallisesti lupa hehkuttaa: Napan Emmi-Riikan merkki on yksi Euroopan kauneimmista!

Agentti Marjo Oliva ja kuvittaja Emmi-Riikka Vartiainen palkintopystin kanssa

Kovatasoisen kilpailun äänestys oli kolmivaiheinen ja sijat määräytyivät yleisön, postihallitusten ja ammattilaisraadin antamien äänten perusteella. Suomen ohella palkintosijoille ylsivät kultaa voittanut Luxembourg ja pronssisijalle päätynyt Liechtenstein. Näin Emmi-Riikka ja työn tilannut Postin design manager Tommi Kantola kuvasivat tunnelmiaan tuomaristolle heti voittouutisten julkistuksen jälkeen:

Kiitos kaikille! Kuullessani uutisen olin todella yllättynyt. Olen niin iloinen, että tulkintani resonoi niin monien keskuudessa. Toivon, että voisin tavata teidät kaikki! Mutta koska samat tarinat ja mysteerit kiehtovat meitä, tuntuu kuin välillämme olisi yhteys. Tämän teeman takana on niin monia upeita postimerkkejä ja tarinoita. Olen niin iloinen saadessani olla siinä mukana!

– Emmi-Riikka Vartiainen

Postin Tommi Kantola ja Emmi-Riikka Vartiainen juhlatunnelmissa

Postin design managerina pyrin aina löytämään parhaan mahdollisen suunnittelijan jokaiselle postimerkille. Onneksi ongelmani on vain positiivinen, sillä Suomessa on niin paljon lahjakkaita ammattilaisia, joista valita. Olen ollut onnekas valinnoissani ja postimerkkitaidetöiden ohjauksissa, sillä vuodesta toiseen suomalaiset postimerkit ovat päätyneet EUROPA-postimerkkikilpailun palkintokorokkeelle. Kiitos Emmi-Riikka Vartiaiselle yhteistyöstä sekä kaikille Suomea äänestäneille!

– Tommi Kantola

Upea palkintopysti!

”Kuutar” -postimerkin kuvitus

Emmi-Riikan kuvittamat postimerkit ovat osa PostEuropin jokavuotista EUROPA-sarjaa, jonka teemana olivat tällä kertaa tarut ja myytit. Emmi-Riikan postimerkkejä koristavat Kuutar ja Päivätär, suomalaisesta mytologiasta tutut jumalatarhahmot. Posti julkaisi merkit tämän vuoden huhtikuussa kymmenen merkkiä sisältävän tarrapostimerkkivihkon muodossa. Jos haluat ostaa merkit omaksesi, ne ovat saatavilla Postin toimipisteistä kautta maan sekä tietenkin Postin omasta verkkokaupasta.

Napa onnittelee kuvittajaansa ansaitusta tunnustuksesta! Kiitokset myös jälleen kerran Tommi Kantolalle upeasta yhteistyöstä!

Nähdäksesi lisää Emmi-Riikan upeita luomuksia, vieraile hänen portfoliossaan täällä.

Emmi-Riikka VartiainenKilpailut & palkinnotKuvittajaNapa juhlii