INNOSTAVAA JA LUOVAA OHJELMAA PIKKUJOULUIHIN – ESITTELYSSÄ NAPA SCHOOLIN UUDET TYÖPAJAT

Napa School  tarjoaa sisältöä taiteilijoiden luovaa panosta kaipaaville yrityksille ja yhteisöille! Olemme levittäneet taiteen ja käsillätekemisen ilosanomaa jo vuodesta 2017. Tänä syksynä Napa Schoolin katalogiin on lisätty uusia huikeita työpajoja, jotka sopivat kaikille kuvituksesta, taiteesta ja käsillä tekemisestä kiinnostuneille yrityksille, työporukoille ja yhteisöille. Aiempi kokemus käsillä tekemisestä ei ole välttämätöntä!

Miksi työpaja pikkujouluun / tiimipäivään / illanviettoon? 

  • Koette onnistumisen tunteita ja uuden oppimisen iloa koko yhteisön voimin!
  • Saatte lisäravinnetta jaksamiseen – käsillä tekeminen rentouttaa mieltä ja lisää hyvinvointia.
  • Työpaja on yksinkertaisesti todella hyvä tunnelmaa nostattava ohjelmanumero!

1. VISUAL POETRY -työpaja, ohjaajana Suvi Aarnio:
Visuaalinen runous yhdistää graafiset elementit kuten kuvat, värit, muodot, typografian, kuviot ja kuosit runomuotoon, joka edellyttää sekä lukijan että katsojan läsnäoloa. Työpajassa tutkitaan mutkattomien ja yllättävien sana- ja kuvataideharjoitusten avulla, miten havainnot ja ajatukset ympäristöstä, kanssakulkijoista, rutiineista, elämästä ja käsillä olevasta hetkestä voivat löytää toisenlaisen tavan tulla esiin ja taltioiduksi. Saada uudenlaisia merkityksiä, sanallisina kuvina ja kuvallisina sanoina – visuaalisina runoina.

Toiveita kuunnellen, työpajassa työskennellään joko yhteisöllisesti, yksilöllisesti tai sekä että! Syntyneet teokset voivat jäädä tekijöille itselleen muistoksi tai ne voidaan koota yhteiseksi taideteokseksi esimerkiksi yrityksen kahvitilaan. Halutessaan visuaaliset runot voivat löytää myös uuden käyttötarkoituksen – kirjanmerkkinä, mutteripannun alusena tai vaikka hyvän mielen tuojana seinällä. Tämäkin on sovittavissa etukäteen työpajan tilaajan kanssa. Materiaalina käytetään huopaa, joka on herkullisen värikästä ja helposti käsiteltävää. Lisäksi käytettävissä on “taidetähteitä”, taideteosten ylijäämäpaloja, jotka voidaan jatkokäyttää ja siten edistää myös kestävää kulutusta ja kehitystä.

2. RECYCLED PAPER LANDSCAPES -työpaja, ohjaajana Jérémy Gaudibert / Studio Jam:

Tässä workshopissa yhdistyy luova yhdessä tekeminen ja ilmavan maiseman rakentaminen uudelleenkäyttämällä paperimateriaaleja. Materiaalina ja tekniikkana hyödynnetään paperi- ja pahvijätteen kierrätystä. Osallistujat muotoilevat paperimassaa valmiiden muottien avulla. Jokainen pääsee asettelemaan paperiarkkeja, sillä teos kootaan osallistujien kesken intuitiivisen ja kollektiivisen sommitteluprosessin mukaisesti. Kun maisema on koottu, kokonaisuus kuivataan, irroitetaan tukimateriaalistaan ja laitetaan esille! Ryhmätyöpajan lopputuotoksena syntyy yhdessä luotu teos – esimerkiksi yrityksen omiin tiloihin. Näyttelytilasta riippuen, teoksen esillepanossa voidaan herättää eloon valojen, varjojen ja jopa ilmavirran avulla. Näin siitä syntyy kollektiivisen luovan työn juhla! (Huom. työpaja on englanniksi.)

3. LUOVUUSJUMPPAA -työpaja, ohjaajana Taina Meriläinen:
Luovuusjumppaa arjen jäykistämille aivoille!! Pajaan osallistujat pääsevät notkistamaan intuitiotaan poistamalla ja lisäämällä asioita maalaamalla ja piirtämällä valokopioiden päälle. Uusia luovuuden lihaksia löydetään sattumaa hyödyntämällä. Moni voi yllättyä, mitä mielen sopukoista kumpuaakaan, kun vain uskaltaa höllentää otetta! Luovuusjumppa on hetkessä elämistä ja heittäytymistä kuvien äärellä. Kevyen lämmittelyn jälkeen luovumme suorittamisesta ja onnistumisen pakosta ja lähdemme seikkailemaan tekemisen ja löytämisen riemun poluille.

***

Napa Schoolin valikoimassa myös seuraavat workshopit yrityksille ja yhteisöille:

OMAKUVASTA VAHVAKSI TIIMIKSI -workshop / Ohjaajana Katriina Haikala:

SURREALIST OF FACES COLLAGE -työpaja / Ohjaajana Fabu Pires:
Katso Fabun Kollaasi-työpajan teaseri täällä!

LINOGRAFIA -workshop / Ohjaajana Salla Torsti:
Katso Sallan Linografia-työpajan teaseri täällä!

KIRJONTA -workshop
/ Ohjaajana Mari Kosunen:
Katso Marin Kirjonta-työpajan teaseri täällä!

LETTERGRAFFITI -workshop / Ohjaajana Antti Kalakivi:
Katso Antin Lettergraffiti-työpajan teaseri täällä!

***

Miten teet tilauksen ja mitä tietoja tarvitsemme työpajatarjousta varten:

  • Millaiseen tilaisuuteen etsit työpajaa?
  • Koska toivoisit työpajan järjestettävän?
  • Missä tilaisuus järjestetään?
  • Toive työpajan kestosta
  • Osallistujamäärä
  • Budjetti

Eikö löytynyt sopivaa? Kysy meiltä myös räätälöityä työpajaa! Kaikki kyselyt ja tarjouspyynnöt voi lähettää osoitteeseen info(at)napa-agency.fi tai meilaamalle Napan tiimille! Yhteystiedot täällä!

Napa School