Ossi Hiekkala & Christer Nuutinen Sarjakuva-Finlandia 2017 ehdokkaina

Iloisia uutisia sarjakuvien ystäville – vuosittainen Sarjakuva-Finlandia on jaossa taas! Ehdolla tunnustuspalkinnon saajiksi on jopa kaksi Napalaista: Ossi Hiekkala “Nimettömien hautojen maa” -teoksellaan, sekä Christer Nuutinen yhdessä Pauli Kallion kanssa sarjakuvallaan “Kramppeja ja nyrjähdyksiä – Ripa ja kadunlakaisijat”. Onnittelut ehdokkaille!

Ossi Hiekkalan “Nimettömien hautojen maa” on vaikuttava rikossarjakuva. Se koostuu kolmesta jännittävästä tarinasta, jotka pitävät otteessaan loppuun asti. Ossin mestarimainen piirrostyyli korostaa finn noir -tyylisiä kertomuksia realistisella ja puistattavalla tavalla.

Christer Nuutisen piirtämä ja Pauli Kallion käsikirjoittama “Kramppeja ja nyrjähdyksiä” on pitkän linjan sarjis, jota on julkaistu niin abumeina kuin Suomen Kuvalehdessä. Viimeisimmässä albumissa ”Ripa ja kadunlakaisijat” syvennytään tutun hahmon, Riston arkipäiväisiin kommelluksiin ja edesottamuksiin musiikkitaitelijana.

Voittajan valitsee kärkikymmeniköstä CMX:n A.W.Yrjänä. Sarjakuva-Finlandiatunnustuspalkinto on perustettu vuonna 2007 ja se jaetaan seuraavan kerran perjantaina 17.3.2017 Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaalin yhteydessä.

Viime vuoden Sarjakuva-Finalndian voittajaksi valittiin Napan Kati Närhi kirjallaan “Setsemäs vieras”. Lue Katin haastattelu 2016 Sarjakuva-Finandia palkinnon pokaamisesta blogistamme täältä.

Christer NuutinenKilpailut & palkinnotOssi Hiekkala